mandag den 22. oktober 2012

Hvad kan udviklingshæmmede opnå, ved leg? Og ved de hvad leg er?

Mandag den 22-10-2012

I dag er vi blevet undervist i emnet "legekultur", i DKK. Vi mener det er et spændende emne, men hvordan får vi koblet fysiske- og medielege til voksne udviklingshæmmede?
 Vi prøver ;-)
Vi mener, at den fysiske leg kan udvikle selvstændighed samt kropsbevidsthed hos børn og voksne. Samtidig tror vi også, at fysisk leg kan være med til at udspille en krise eller anden oplevelse, som brugeren har haft. Fysiske lege ser vi også som fodbold, og andet boldspil, og hvem husker ikke Morten og Peter "Jeg helt tosset med sport". Det må betyde at fysisk handicappede også ved, hvad fysisk leg kan være! :-)

Gennem medieleg, såsom computerspil kan det enkelte handicap blive sat til side hos den enkelte, idet medieverdenen er en helt anden verden end den fysiske. Derfor mener vi, at det er vigtigt at udviklingshæmmede også har mulighed og adgang til computerspil mm.
(Chat, med unge søde piger er en helt anden snak, og den lader vi ligge her) ;-)

Gennem vores produkt, ønsker vi at udvikle muligheden for kommunikation for brugerne, så vi pædagoger kan undgå brugen af vores definitionsmagt, så glæd jer!

1 kommentar:

  1. Det lyder virkelig spændende piger. Udviklingshæmmede rummer jo lige så mange følelser og tanker som vi sikkert gør, så jeg glæder mig til at høre nærmere om hvad de får ud af leg, og hvordan de oplever legen.

    Det er ydermere en spændende tanke at tænke på om udviklingshæmmede i samme grad som en normalt fungerende person, kan føle behov for at skabe sig en identitet i fx WOW-spil verdenen eller i chatforums.

    SvarSlet